Здорове харчування – смачне і корисне!

6.11.2025 року для учнів 4-А та 4-Б класу, на уроці “Я досліджую світ”, консультантка здоров’я Маша Саєнко, разом з асистенткою Сніжаною Черній, провели спільну інформаційну сесію про раціональне харчування та практичну сесію фізична активність.

Розказали про 5 основних груп продуктів:
🔸️Овочі та фрукти (джерело вітамінів, мінералів та клітковини).
🔸️ Зернові продукти (хліб, каші, макарони; джерело енергії та клітковини).
🔸️Молочні продукти (молоко, сир, йогурт; джерело кальцію та білка).
🔸️М’ясо, риба, яйця (а також бобові, як альтернатива; джерело білка, заліза та інших важливих елементів).
🔸️Жири, олії, горіхи та насіння (джерело корисних жирів, вітамінів та мікроелементів).
Розмалювали свою ідеальну “Тарілку здорового харчування”, а також, ​розгадали всі секрети у грі “Корисне чи шкідливе”!​🤸‍♀️
А на десерт? Звісно, РУХАНКА! Трохи фізичної активності для гарного настрою та бадьорості!​
Учні четвертих класів доводять: здорове харчування — це СМАЧНО та КОРИСНО! 🎉
👉 P.S. Програма “Зміцнення здоров’я та профілактика захворювань” реалізується Українським Червоним Хрестом на Тернопільщині за підтримки Норвезького Червоного Хреста. Інформаційні сесії консультантів допомагають підвищити рівень обізнаності мешканців області різного віку та сформувати корисні звички та поради, для збереження та покращення власного здоров’я.